Dag 1 Marina Kastela (Split) – Maslinica (Solta)

Etter 3 dager i Okrug Gornji, gikk turen til Kastela – hvor vi hentet seilbåten vi har leid for en uke. Vi fikk en grundig gjennomgang av båten, før vi plutselig var helt alene på denne store båten…. Etter en rask tur på butikken, gjorde vi klart for avreise. Vi har aldri seilt tidligere, og har bare vært ombord på seilbåt en gang, så det var med blandede følelser vi skrudde på motoren og skulle til å kjøre utover. Problemet var at vi hverken fikk gitt gass eller styrt båten. Båten gikk først rett inn mot nabobåten, før den fortsatte rett mot bryggekanten. Vi fikk ikke gjort så mye, men heldigvis var det en av de ansatte som fikk hoppet ombord og «reddet oss». Autopilot ble skrudd av, og vi fikk opplæring på hvordan gassen blir brukt på seilbåter. Vi fikk beskjed om at vi burde leid skipper, og at det er veldig farlig å seile så store båter – men vi gir ikke opp så lett:-)
Etter den kjedelige starten, gikk det veldig greit videre. Vi kjørte til Laganini Beach, hvor vi møtte gode venner fra Oslo. Barna badet (28 grader i vannet), og vi spiste lunsj ombord i båten. Vi kjørte på motor hele veien. Vi prøvde å heise seilet, men det var mange ulike tau – og litt vanskelig å finne ut av… Vi må nok bruke litt tid på dette!
Deretter gikk turen videre til Maslinica på øya Solta. Vi gruet oss til å legge til ved havna, men det gikk overraskende greit! Maslinica er en nydelig, liten by. Den består av noen få restauranter og en liten butikk. Vi spiste middag på en veldig koselig restaurant, og avsluttet kvelden på en bar med dessert og bronsefinalen mellom Nederland og Brasil.
Nå sitter alle med hver sin iPad eller iPhone og holder seg oppdatert på hva som skjer i hjemlandet.

Her er vi på brygga i Okrug Gornji før vi går ombord i båten til Trogir

Her er vi på brygga i Okrug Gornji før vi går ombord i båten til Trogir

Nå må vi finne en taxi som kan frakte oss til Marina Kastela

Nå må vi finne en taxi som kan frakte oss til Marina Kastela

Ruteplanlegging er viktig!

Ruteplanlegging er viktig!

VeslemøyMaslinica

Båthavna

Båthavna

image

Her er båten!

Her er båten!

2 thoughts on “Dag 1 Marina Kastela (Split) – Maslinica (Solta)

Legg igjen en kommentar