Dag 4 Bisveska Luka – Vis

Nå har jeg fått innblikk i en helt ny verden! I dag tidlig våknet både Jørgen og jeg av ulike udefinerbare lyder klokken 04.30. Vi gikk ut for å sjekke om båten lå som den skulle, og det gjorde den heldigvis! Men vi hadde nesten gått tom for strøm i løpet av natten, så dermed måtte vi starte motoren. Vi ble sittende ute og se på soloppgang mm – og nå kommer det som forundret meg mest; det var «liv»på alle de andre båtene også! Klokka 04.30!!!!

Vi bestemte oss for å kjøre ut til Stiniva Bay (på øya Vis). Vi dro avgårde kl 06.15. Barna våknet en etter en, og alle hadde samme kommentaren: «Hva skjer’a??» Selv om vi dro tidlig, var vi ikke første båt som dro avgårde…

Det var kraftig vind og høye bølger på vei over til Stiniva Bay. Vi har tidligere fått høre at det er stabil – og lite vind i Kroatia, men det har ikke helt stemt for vår del! Men nå begynner vi å bli vant til det, og føler at det er rolig på sjøen når det er 15 m/s.

Vi var fremme i Stiniva Bay kl 07.30 – og da hadde vi bukten helt for oss selv. Det tok ikke lang tid før det begynte å strømme på med båter.

Her er vi helt alene i Stiniva Bay

Her er vi helt alene i Stiniva Bay

Frokost og formiddagshvil (morgenhvil??)

Frokost og formiddagshvil (morgenhvil??)

Andreas la seg til å sove da vi kom frem, og jeg lurte meg også til en liten «dupp» på dekk før Camilla, Christian og jeg rodde en tur til land.

Bilde tatt fra stranda

Bilde tatt fra stranda

Flott natur!

Flott natur!

Her ligger vi fint!

Her ligger vi fint!

Når klokka nærmer seg 11, kjører vi videre mot Vis by (på øya Vis). Denne turen tar en drøy time. Vi er heldige, og kommer inn til havna før det er helt fullt. Bare noen minutter etter at vi har lagt til, er det fullt. Og her er det plass til mange båter!

På havna i Vis

På havna i Vis

Her ligger vi tett!

Her ligger vi tett!

Vi spiser lunsj ute på en restaurant rett ved båten. Deretter leier vi sykler, og sykler rundt i Vis by. Det var helt genialt! Vi kom raskt rundt, vi fikk sett mye -og vi fikk rørt på oss. Vis by viser seg å være en utrolig sjarmerende by! Dette er et sted jeg virkelig anbefaler alle å dra!

Her er sykkelgjengen

Her er deler av sykkelgjengen

Vis by

Vis by

Byen var utrolig sjarmerende!

Byen var utrolig sjarmerende!

Nydelig utsikt!

Nydelig utsikt!

Gutta boys

Gutta boys

Det var fine veier å sykle på!

Det var fine veier å sykle på!

Moder'n var også med...

Moder’n var også med…

Bilveiene er ikke brede!..

Bilveiene er ikke brede!..

Under den hvite bro...

Under den hvite bro…

I kveld har vi vært ute og spist, og vi har gjort klart for avreise i morgen tidlig. Nå blir det spennende å se hva «tidlig» innebærer i morgen. Andreas har ihvertfall gitt klar beskjed: «I morgen får dere ikke starte motoren før kl 09.00!» Så får vi se hva kapteinen bestemmer…:-)

Uansett våkner vi til denne utsikten

Utsikt fra båten

Utsikt fra båten

3 thoughts on “Dag 4 Bisveska Luka – Vis

  1. Sidsel Sørebø

    Så fint dere har det! Eieren av Laganini sa at Vis var det fineste stedet han viste om, skjønner godt dere er enig!
    God tur videre⚓️

Legg igjen en kommentar