2016: Dag 7 Hvar – Okrug – Split

 

-Fint på havet tidlig om morgenen

-Fint på havet tidlig om morgenen

I dag hadde vi på vekkerklokke for å få mest ut av dagen. Allerede kl 07.15 var vi på vei mot Okrug og Laganini Beach Club.

Klar for en dag på soldekk☀️

Klar for en dag på soldekk☀️

image

image

image

image

Klokken 12 var vi på plass i bukta utenfor Laganini Beach Club. Dette er et sted vi har vært mange ganger tidligere, og hvor vi trives veldig godt. Vi spiste frokost ombord på båten, før vi utnyttet de siste timene på dekk.

image

image

image

Vi spiste lunsj på Laganini. Det er et fantastisk nydelig sted👌

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Etter lunsj var det tid for å dra mot Split. – Siste gang seilet ble heist på denne turen…

image

image

12 timer etter at vi startet opp fra Hvar, ankom vi Kastela (Split). Det var litt vemodig😔 Uka ombord på Twist & Shaut har gått så altfor fort. Vi har kost oss veldig, og vi sitter igjen med utrolig mange gode minner!

Turen har gått helt smertefritt. Vi var spente på forhånd; om båten ble for stor, om vi skulle klare å seile, om været ble bra… Det var mange spørsmål som surret rundt i hodet🙄

Størrelsen på båten viste seg å være helt perfekt! Barna fikk hvert sitt «rom», det var god sitteplass (både inne og ute) og det var god plass til at alle kunne sole seg på dekk.

image

For 2 år siden hadde vi ikke seilene oppe på hele turen. Vi hadde ikke erfaring fra seilbåt, det var ekstremt mye vind – og i hele tatt mye dårlig vær. I fjor deltok Andreas på et seilkurs i Oslofjorden. Det var verdt hver eneste krone – for han hadde virkelig lært mye! Andreas har tatt ansvar, fortalt oss andre hva vi skal gjøre og han har lært oss mye om seiling. Vi har prøvd oss i alt fra liten til sterk vind. Vi har hatt medvind, sidevind og motvind… Vi har heist seil og vi har tatt ned seil, vi har strammet tau og slakket tau… Alle har bidratt. Vi har hatt en flott uke sammen som familie!

image

Været har også vært upåklagelig. Det har vært rundt 30 grader på dagtid. Nettene har vært noe kjøligere. Det har ikke blitt for varmt, bare deilig! Temperaturen i havet har det heller ikke vært noen grunn til å klage på. Jeg har badet opptil flere ganger hver dag – og da er det godt og varmt☺️


image

I kveld dro vi til Split. Barna ønsket seg mat på Mac Donald’s, så da ble det det😉 Det ble også (bitte)litt tid til shopping.

Dette blir siste natt på båten. I morgen går turen til Istria. Først en natt i Bale, deretter 3 netter i Porec. Der venter gode venner – det blir koselig! Videre går turen via Slovenia til Østerrike. Der skal vi innom Bad Gastein og Salzburg. Så blir det et par dager i Berlin, før vi setter nesa hjemover mot Norge.

Legg igjen en kommentar